divendres, 21 d’octubre del 2011

Conserva de carabassó i meló

Arribada la tardor aprofitem per fer taller de cuina. Tenim es carabassó que na Joana va collir de s'hort de s'escola i si hi afegim uns quants melons i sucre ja ho tenim tot per fer conserva. És una feina que du es seu temps però resulta molt entretinguda i tothom hi pot participar.

Començam amb una conversa, el material que necessitem: ganivets, posts de llenya, bàscula (n'hi ha que diuen que s'asssembla a un rellotge. Tenen tota sa raó). Provam d'alçar es carabassó. És ben feixuc, l'hem d'agafar amb les dues mans.  Es melons no pesen tant, els podem agafar amb una mà... Pesam es melons (fan devers un kilo cadascun) i intent pesar el carabassó, però un fillet em lleva la bàscula perquè diu que la podem rompre, que pesa massa (es carabassó). Així que millor que ho deixam fer.

Primer de tot hem de tallar es carabassó pel mig, necessitam bons ganivets i... sorpresa! Què hi trobam dins? Pipides!(alguns ja ho sabien, eh?) Ja tenim alguns voluntaris per llevar-les, que bé! Les deixarem secar i ja veurem per a què les emprarm. Llavonces feim tallades de carabassó i ells i elles les agafen per fer-les bocins amb els ganivets. Quan ho tenim aclarit agafem els melons. També tenen pipides però aquestes no les guardarem. "A jo m'agrada es meló", diu algú, "A jo també", diuen algú més. Idò, qui vol el pot tastar, però és que els hi agrada molt i mengen i mengen. Es meló és bo de tallar, no té sa popa tan forta i omplim un ribell. Només ens queda regar-ho de sucre. "Mmmmm" , açò sí que els agrada i ho tastam, no sigui que ens equivoquem i hi posem sal. Llavonces ho deixam reposar tota sa nit dins sa nevera.

Es matí tenim una olla ben grossa i un fogó. Amb es cullerot aboquem tot es material dins s'olla i ho posem a foc lent. Tot es matí ho tenim a sa nostra classe, cou a poc a poc, i tenim una oloreta!!!

No és difícil, només vol paciència i temps. Pens que haurà valgut la pena, no ho trobau? 
Si us atreviu aquí teniu la recepta, és ben senzilla:

 CONSERVA DE CARABASSÓ i MELÓ
  • 1 KiLO DE CARABASSÓ
  • 1 KiLO DE MELÓ
  • 300 GRAMS DE SUCRE
  • PELL DE TARONJA
S'ha de coure a foc lent, bastantes hores.
I ja la tenim a punt per tastar. N'omplirem pots i la podreu trobar a la "Fira de tardor" que enguany ha organitzat el tercer cicle. Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada